Udruge mladih hiperAKTIVNI

FOTO Mladi iz Cestice pokušali su odgonetnuti što tražimo u ljudima i kako imati kvalitetnije odnose

Objavljeno: 21.02.2018. 19:58

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 20:06

U organizaciji Udruge mladih hiperAKTIVNI Cestica, održana je interaktivna radionica ''Što tražimo u ljudima i kako imati kvalitetnije odnose?''. Radionica je održana u prostorijama Osnovne škole Cestica u suradnji s Udrugom 'Radar' i voditeljicom Monikom Friščić.

Prisutni su obrađivali tematiku koja je doticala pitanja kao što su "Što zapravo svatko od nas traži u odnosima s ljudima? Upravljamo li mi našim potrebama ili one nama?". Kroz teoriju realitetne terapije polaznici su se upoznali s osnovnim potrebama svake osobe, potrebama njih kao pojedinaca te su sagledali različitosti u načinu ispunjavanja istih - kroz ljude i stvari u okruženju.

Voditeljica Udruge 'Radar' Monika Friščić istaknula je cilj ove radionice održane u Cestici.

- Cilj radionice je naučiti polaznike prepoznati i identificirati vlastite i tuđe potrebe, a sve sa svrhom ostvarenja kvalitetnijih odnosa. Kroz primjere, izvršena je analiza i teorija ljudskog ponašanja, ali isto tako, obrađena je tematika na koji način slobodna volja može biti jača od reagiranja - istaknula Friščić

Predsjednik Udruge mladih hiperAKTIVNI Nikola Milec izrazio je zadovoljstvo što su odradili još jednu radionicu.

- Članovi su i više nego zadovoljni tematikom obrađivanom na radionici. Danas je veoma bitno da od najranijih dana razvijamo kvalitetne odnose te da naučimo kontrolirati i usmjeravati svoje ponašanje – rekao je Milec.

Inače, hiperAKTIVNI djeluju  na području Općine Cestica od 2013. godine, a svojim radom doprinose razvoju društvenog života, promiču volonterstvo, socijalnu osjetljivost i umrežavanje mladih te sudjeluju i kreiraju volonterske, sportske, humanitarne i zabavne sadržaje na području Općine. 

 

Komentari