u II. oš

FOTO Mladi Klaruši uspješni na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Objavljeno: 10.04.2018. 10:09

Zadnja izmjena: 10.04.2018. 10:11

Stariji uzrast dječje grupe folklora Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Marušeca sudjelovao je prošlog vikenda na Županijskoj smotri dječjeg folklora Varaždinske županije koja je održana u II. Osnovnoj školi u Varaždinu, a organizator smotre bila je Zajednica kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije. 

Na smotri je sudjelovalo 7 dječjih folklornih grupa, a varaždinskoj publici predstavilo se 200-tinjak najmlađih folkloraša iz svih dijelova Varaždinske županije. Nastupili su KUD "Toplice" Varaždinske Toplice, KUD "Martijanec" Donji Martijanec, Centar tradicijske kulture Varaždin, KUD "Remetinec" Remetinec, DFD "Sončece" Varaždin, KUD "Hrvatskih željeznica" Varaždin i KUD "Klaruš" Maruševec.

Najuspješnijom grupom ovogodišnje Smotre dječjeg folklora Varaždinske županije proglašena je grupa KUD-a "Klaruš" Maruševec. No, kako su Klaruši bili već tri puta sudionici Dječjeg festivala u Kutini, na kojem su osvojili i medalju, odlučeno je da će ove godine Varaždinsku županiju predstavljati mlađa skupina Centra tradicijske kulture iz Varaždina. Osim toga, odlučeno je da stariji uzrast dječjeg folklora KUD-a "Klaruš" sudjeluje i predstavlja Varaždinsku županiju na Dječjim Vinkovačkim jesenima početkom rujna ove godine.

 

Komentari