izvrsni rezultati

Foto - Mladi robotičari osvojili treće mjesto na najvećem svjetskom natjecanju

Objavljeno: 19.07.2022. 14:17

Zadnja izmjena: 19.07.2022. 14:17

Varaždinci Juraj Kolarić i Franko Prikratki osvojili su 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u robotici RoboCup Junior koje je  od 13. do 16. srpnja održano u Bangkoku.

Za njih su danas u Županijskoj palači priredili prijem župan Anđelko Stričak, zamjenica Silvija Zagorec i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek. Zamjenica Zagorec čestitala je Juraju i Franku na uspjehu te je istaknula da Varaždinska županija cijeni svaki ovakav uspjeh.

- Osvojiti 3. mjesto na ovako velikom svjetskom natjecanju zaista je hvalevrijedno, a ostaviti iza sebe robotičke sile kao što su Japan, Koreja ili Kina je zaista impresivno. Kada vidimo da svakodnevno naši učenici dolaze s novim medaljama moramo biti istinski ponosni. Ovi uspjesi osim što su naš ponos, oni su nam i odgovornost. Na nama je da vam osiguramo kvalitetan sustav obrazovanja u kojemu ćete dalje napredovati. Jer upravo ste vi ono što je najveća vrijednost - rekla je Zagorec.

Inače, na ovogodišnjem 25. po redu RoboCup-u u Bangkoku okupilo se više od 3.000 natjecatelja iz 45 država. Juraj i Franko bili su dio tročlanog tima Školska knjiga CRO team koji je osvojio 3. mjesto na RoboCup Junior u kategoriji Rescue Line, a također su osvojili i nagradu za inovativno rješenje.

- Danas opet svjedočimo jednom izvrsnom rezultatu naših robotičara. Ovo su rezultati kontinuiteta, to nije slučajno i 15 godina rada centara izvrsnosti s time je potvrđeno – rekao je pročelnik Huđek.

Komentari