bespovratna sredstva

Foto - Mladim obiteljima iz Općine Maruševec ove godine dodijeljeno preko 53 tisuće eura

Objavljeno: 14.12.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 14.12.2023. 09:30

U općinskim prostorijama krajem prošlog mjeseca potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz općinskog Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Općine Maruševec.

Mlade obitelji s područja Općine Maruševec mogle su ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec za 2023. godinu, i to za sufinanciranje adaptacije obiteljske kuće te za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće/stana. Na drugi ovogodišnji Javni poziv javilo se 11 prijavitelja s kojima je u ime Općine Maruševec načelnik Mario Klapša sklopio ugovore ukupne vrijednosti 32.500 eura, odnosno gotovo 245 tisuća kuna.

-Općina Maruševec uz čitav niz potpora, programa i ulaganja daje vjetar u leđa poboljšanju demografskih trendova na našem području i zadovoljstvo je što imamo zainteresirane mlade obitelji za dolazak i ostanak u našoj sredini. Vjerujem da će vam dodijeljena sredstva pomoći i te ćete se ugodno osjećati u svojim domovima u našoj općini, rekao je načelnik Klapša te naglasio kako je ovo rekordna godina po broju prijava za općinske mjere.

Čak 18 prijava je ove godine stiglo na dva raspisana poziva za što će korisnicima Općina Maruševec pomoći sa 53,5 tisuća eura, odnosno s preko 403 tisuće kuna.

Komentari