tradicionalno

Foto - Mnoštvo planinara, izletnika i hodočasnika Uskrsni ponedjeljak provelo na Ravnoj gori

Sunčano vrijeme i neradni proljetni dan i ove su godine na Ravnu goru privukli velik broj vjernika koji na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno hodočaste do tamošnje kapelice, ali i mnoštvo izletnika i planinara...
Objavljeno: 10.04.2023. 19:21

Zadnja izmjena: 10.04.2023. 20:18

I ove godine na Uskrsni ponedjeljak brojni izletnici, planinari i hodočasnici stigli su na Ravnu goru gdje su ih, nakon misnog slavlja u kapelici Sveta tri kralja, Općina Bednja i Grad Lepoglava počastili tradicionalnim uskrsnim grahom.

Sunčano vrijeme i neradni proljetni dan i ove su godine na Ravnu goru privukli velik broj vjernika koji na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno hodočaste do tamošnje kapelice, ali i mnoštvo izletnika i planinara. Njima su načelnik Općine Bednja Damir Poljak zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Vladimirom Kramarićem te lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robertom Dukarićem podijelili tradicionalan uskrsni grah.

- Uskrsni susret i druženje na Ravnoj gori dugogodišnja su tradicija koju njegujemo u suradnji s Gradom Lepoglavom. Drago mi je da izletnici, planinari i hodočasnici prepoznaju bednjanski kraj kao nezaobilazno odredište, a kako bismo im svima čestitali blagdane i potaknuli ih da nam se vrate svake ih godine počastimo s kuhanim grahom. Riječ je o lijepoj gesti s kojom sasvim sigurno nastavljamo i idućih godina - rekao je Poljak.

Komentari