grad ivanec

Mnoštvo posjetitelja odazvalo se zanimljivom programu u Muzeju planinarstva

Objavljeno: 28.01.2023. 19:20

Zadnja izmjena: 28.01.2023. 19:21

Mnoštvo posjetitelja iz Ivanca i šire okolice, među njima i puno planinara, u petak se, 27. siječnja, pridružilo bogatom i zanimljivom programu Noći muzeja održanom u Muzeju planinarstva Ivanec.

Prvi dio programa održan je u muzejskoj galeriji, gdje je, u ime Grada Ivanca i Muzeja kao organizatora, sve okupljene pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. U Noći muzeja 2023. Ivanec se prisjetio svoje bogate povijesne fotografske tradicije i fotografa koji su, stvarajući svaki u svome vremenu, dali neprocjenjiv doprinos hrvatskoj te osobito, ivanečkoj fotografiji. 

- Nakon dvije godine pauze i prisilnih online druženja zbog korone, lijepo je ponovno biti na druženju uživo u Noći muzeja. Ovogodišnji moto ove nacionalne manifestacije je "Muzeji su važni!". A koliko su važni pokazuje i činjenica da - iako je ivanečki muzej još u izgradnji i nema stalni postav - ovaj djelić budućeg integralnog muzeja omogućuje prezentaciju brojnih izložbi i sadržaja muzejske baštine - rekao je Friščić.

Posjetitelji su se sinoć mogli i fotografirati ispred kulise Starog grada Ivanca (fotografija kule nekadašnjeg zdanja autora Petra Jagetića) te fotografiju s "Pozdravom iz Ivanca" ponijeti za uspomenu za Noć muzeja 2023. Mnogi su razgledali i izložbu fotografija Branka Težaka „Dobra čud“, koja je otvorena tjedan dana prije.

Komentari