FOTO: Mons. Mrzljak predvodio listopadske pobožnosti u Klenovniku

Objavljeno: 31.10.2014. 18:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/marijin put klenovnik sv. Volfgang

Tri nove postaje Marijina puta blagoslovio je danas varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak tijekom listopadske pobožnosti Marijina puta u Klenovniku, na spomendan sv. Volfganga, regensburškoga biskupa, i uoči svetkovine Svih Svetih.

Oko 150 vjernika sudjelovalo je na pobožnostima koje su počele kod Bolnice za plućne bolesnike, a završile misnim slavljem u kapeli sv. Volfganga koje je predvodio mons. Mrzljak u koncelebraciji sa svećenicima hodočasnicima.

Tijekom obnove drevne pobožnosti iz 17. stoljeća, započete 2008. godine, obnovljeno je 13 postaja s umjetničkim prikazima otajstava krunice u kamenu.

Za ovogodišnju listopadsku pobožnost obnovljene su tri postaje: Četvrto otajstvo žalosti: Smrtna osuda i put na Kalvariju Gospodina našega Isusa Krista; Treće otajstvo slave: Silazak Duha Svetoga na apostole, i Četvrto otajstvo slave: Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo.

Biskup Mrzljak darovao je postaju s prikazom silaska Duhova na apostole, a obitelj Slavka Kišićeka darovala je preostale dvije spomenute postaje. Sav potreban kamen za izradu postaje darovala je obitelj Martina Bunića. Postaje su rad umjetnika klesara Slavka Bunića, a u postavljanje postaja uključena je i Općina Klenovnik.

Dosadašnjim zalaganjem darovatelja i svih ljudi dobre volje, obnovljene su sve postaje slavnog i žalosnog otajstava. Sada preostaje obnova dviju postaja radosnog otajstava: Pohođenje Blažene Djevice Marije svetoj Elizabeti i Našašće Gospodina našega Isusa Krista u Hramu i time će se zaokružiti obnova jedinstvenog ambijentalnog sklopa drevne pučke pobožnosti.

{gallery}marijin put klenovnik sv. Volfgang{/gallery}

Komentari