Grad Novi Marof

Foto - Na 100. godišnjicu DVD-a Novi Marof u garažu im stiglo navalno vozilo

Objavljeno: 22.09.2023. 19:21

Zadnja izmjena: 22.09.2023. 19:36

Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Marof na 100. godišnjicu svog osnutka dobilo je od Grada novo navalno vozilo, vrijedno 120 tisuća eura, priopćili su danas iz Grada Novog Marofa.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa, Siniša Jenkač, istaknuo je kako su unazad tri godine nabavili već tri vozila. - Opravdavate sva sredstva koja ulažemo u Vatrogasnu zajednicu i u DVD Novi Marof. Koristite vozilo pažnjom dobrog gospodara, neka nam što manje treba u onim problematičnim i operativnim situacijama. Ovo će vozilo sigurno služiti i opravdati investirana sredstva, i njime zaokružujemo veliku opremu koja je potrebna DVD-u da bi bili u potpunosti operativni i da bi mogli doći do svakog dijela novomarofskog područja - rekao je gradonačelnik Jenkač.

Novac za vozilo osiguran u gradskom proračunu

 

Trenutno DVD Novi Marof raspolaže s dva navalna vatrogasna vozila: navalnim i šumskim vozilom, s dvjema vatrogasnim autocisternama s 5000 litara vode, s malim brzim tehničkim vozilom koji ima nadogradnju za brze tehničke intervencije (hidraulički alati, visokotlačni sklop, i sl.), te s kombi vozilom koje služi za prijevoz ljudstva te kombi vozilom za prijevoz tereta i opreme.

To novo vozilo u voznom parku novomarofskih vatrogasaca nabavljeno je kao rabljeno vatrogasno vozilo sredstvima u cijelosti osiguranim u gradskom 
proračunu. Vozilo je 2004. godište, Mercedes Unimog U500, s pogonom na sva četiri kotača, sa spremnikom za 2.700 litara vode, i 200 litara pjenila. Opremljeno je s dvije brzopotezne visokotlačne cijevne pruge, svaka dužine 60 metara, sa izbavnim vitlom vučne jačine 7 tona, te je kompletno opremljeno svom predviđenom skupnom vatrogasnom opremom, navodi se u priopćenju.

Program proslave obilježavanja 100 godina rada DVD-a nastavlja se i u subotu kada će biti i održana svečana sjednica u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Komentari