U dvorani općine vinica

FOTO: Na 3. Viničkoj glazbenoj večeri bogatim programom oduševili publiku

Objavljeno: 14.01.2019. 10:08

Zadnja izmjena: 14.01.2019. 10:12

Ove nedjelje u dvorani Općine Vinica održala se 3. Vinička glazbena večer na kojoj su se okupili glazbenici s viničkog područja, a gostovao je zbor Stelarium iz Cestice i neizostavni promotor kajkavske pjesme Ivica Pepelko, koji su omogućili prekrasan glazbeni doživljaj.

Treću po redu Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice ŽVS Leluja pod vodstvom gospođe Katarine Pajtlar, a nakon njih publici se predstavio zbor Stellarium iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Lucija Vočanec. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuo se TS Bećari, a nastup Gabriele Hrženjak, studentice 3. godine Muzičke akademije u Ljubljani, publika je kao i obično podržala velikim pljeskom. Viničkoj publici dobro znani Vinički tamburaši dodatno su ugrijali atmosferu u dvorani, a posjetitelje je naročito oduševio poseban gost večeri Ivica Pepelko koji je jednu od pjesama izveo u duetu s Gabrielom Hrženjak.

Članovi TS Krijesnice, u čijim izvedbama Viničanci uživaju 25 godina, ovog puta dobili su pojačanje uz debitantski nastup mladog Roka Rožmarića.

Vinički puhački orkestar, čijim je nastupom završio službeni dio programa, a koji djeluje više od 15 godina pod vodstvom profesora Darka Navoja svojim spletom božićnih napjeva te filmske glazbe nikog u dvorani nije ostavio ravnodušnim.

Na kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 3. Vinička glazbena večer. Uz pozdrave gostima i uzvanicima , načelnik je posebni pozdrav i riječi zahvale na dolasku uputio saborskom zastupniku gospodinu Anđelku Stričaku koji je u pratnji supruge vidno uživao u glazbenoj večeri.

Komentari