Na Gradskoj tržnici

FOTO: Na 7. Festivalu tikvi predstavili se i učenici iz četvero varaždinskih osnovnih škola

Objavljeno: 30.10.2019. 10:07

Zadnja izmjena: 30.10.2019. 10:07

Protekle se subote na varaždinskoj Gradskoj tržnici održao 7.Festival tikvi, a tamo su bili i učenici II., III., IV. i VI. osnovne škole Varaždin koji su na Festivalu izložili tikve i drugo povrće koje su uzgojili protekle vrtlarske sezone, u sklopu projekta Mali vrt za održivo sutra!

Gradska tržnica Varaždin je za tu priliku Udruzi Gredica i školama besplatno ustupila dva štanda kako bi im pomogla da prezentiraju svoj rad, na čemu im ovom prilikom zahvaljujemo.

Učenici II. osnovne škole Varaždin na plac su donijeli proizvode koje izrađuje njihova zadruga. poput jastučića punjenih lavandom i platnenih vrećica. Sa svojim se proizvodima predstavila i VI. osnovna škola Varaždin iz koje su na plac donijeli pekmez od buče i jabuka koji su učenici skuhali na satu domaćinstva od buča iz školskog vrta.Učenici IV. osnovne škole Varaždin predstavili su svoje školske kuharice koje su u potpunosti nastale kao rad djece na produženom boravku. Učenici III. osnovne škole na plac su došli u velikom broju te su posjetiteljima pričali o svojem školskom vrtu i prezentirali plodove i proizvode škole.

Komentari