općina maruševec

Foto - Na biciklijadi Općine Maruševec sudjelovalo preko 240 biciklista

Objavljeno: 21.06.2022. 14:40

Zadnja izmjena: 21.06.2022. 14:40

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec i u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna održana je 5. po redu biciklijada Općine Maruševec.

Preko 240 zaljubljenika u pedaliranje iz Varaždinske i susjednih županija ove je godine sudjelovalo na manifestaciji rekreacijskog karaktera čija je trasa duljine 28 kilometara prolazila kroz općine Maruševec, Vinica, Petrijanec i Vidovec.

Proljetno subotnje poslijepodne za druženje i rekreaciju na dva kotača iskoristile su sve generacije biciklista, od onih najmlađih do najstarijih. Prije samog starta na igralištu Gmajna u Čalincu, tlak i šećer u krvi mjerili su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene u Župnom dvoru u Druškovcu.

Udruga Gmajna je za sve sudionike biciklijade osigurala majicu i vodu, te je organizirala dvije stanice kod Caffe bara Vinibar u Vinici, kao i kod Društvenog doma u Novoj Vesi, uz pomoć Općine Petrijanec i načelnika Željka Posavca. Po povratku u Čalinec bicikliste je dočekao prigodni ručak kojeg su pripremili članovi Udruge.

Zadovoljan odazivom biciklista bio je i Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja je i ove godine bila pokrovitelj Biciklijade, ističući pritom važnost povećanja svijesti o zdravim životnim navikama, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, ali i o korištenju ekološki osviještenog načina prijevoza.

Komentari