dvije staze

Foto - Na drugoj trail utrci 'Bednja – najduža hrvatska rijeka 2024' sudjelovalo preko 170 trkača

Objavljeno: 05.06.2024. 12:52

Zadnja izmjena: 05.06.2024. 12:52

U organizaciji Udruge TRČE BuBe (Bukovečki begači), u općini Mali Bukovec održala se jedinstvena trail utrka „Bednja - najduža hrvatska rijeka 2024”. Trčalo se na dvije staze – zeleni trail dug 4,5 kilometara te plavi trail dug 12 kilometara, a uz tradicionalne ženske i muške kategorije, jedna od njih bila je posvećena i vatrogascima.

Organizaciju utrke i ove je godine pohvalio načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

– Trčali su tik uz prekrasnu rijeku Bednju, najdužu rijeku koja izvire i utiče u Hrvatskoj, a u ovom slučaju, cijelom svojom dužinom prolazi kroz Varaždinsku županiju. Nadam se da će ova utrka postati tradicionalna kojom će se Općina Mali Bukovec ponositi – rekao je načelnik Marković.

Na kraćoj utrci u kategoriji muškaraca najbolji je bio Tomislav Šalamon, dok je u kategoriji žena najbolja bila Mateja Golenja. Na utrci od 12 km u kategoriji muškaraca najbolji je bio Bruno Hlebar, dok je Lucija Sačer bila najbolja u kategoriji žena. Što se pak tiče vatrogasaca, najbrži je bio Franjo Herijan. Organizator, Udruga BuBe, je osim prve tri nagrade u svim kategorijama, dodijelio i poklone pokrovitelja najstarijim sudionicima utrke kod žena i muškaraca te najmlađim sudionicima utrke.

Komentari