državno natjecanje

Foto - Na Elektrostrojarskoj školi podijeljene nagrade najboljima na natjecanju iz astronomije

Objavljeno: 22.05.2024. 19:06

Zadnja izmjena: 22.05.2024. 19:22

Elektrostrojarska škola Varaždin bila je od 20. do 22. svibnja domaćin 57. državnog natjecanja iz astronomije, a danas su na prigodnoj svečanosti u toj školi podijeljene nagrade i diplome najboljima.

Svečanosti na kojoj su bile i prikazane prezentacije nekoliko učenika, nazočili su, između ostalih, i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos kao i Vibor Jelić, predsjednik Državnog povjerenstva natjecanja iz astronomije.

- Prije dvije godine osnovali smo Centar izvrsnosti iz astronomije, a odmah potom na krovu Elektrostrojarske škole postavili i zvjezdarnicu. Stoga vjerujem da je svim polaznicima Centra sve to iznimno zanimljivo, a možda jednog dana i nešto otkrijete pa će samim time i škola i Varaždinska županija ući na svjetsku kartu astronomije - rekao je Stričak.

'Kontinuirana potpora'

Zahvalivši županu na podršci, ravnatelj ESŠ Kos je istaknuo kako je školi bila velika čast organizirati ovakvo natjecanje te je naznačio kako je astronomija sve više zanimljiva učenicima osnovnih i srednjih škola.

- Ponosni smo na rezultate koje postižu naši učenici, ali smo istovremeno zahvalni i našem osnivaču, Varaždinskoj županiji na kontinuiranoj potpori koju nam daje - rekao je Kos te je čestitao svim nagrađenima.

Komentari