doznajte

Foto - Na europrojektu u papinoj rezidenciji i Breznički Hum, evo o čemu se govorilo

Objavljeno: 12.03.2024. 18:22

Zadnja izmjena: 12.03.2024. 18:22

Općina Breznički Hum predstavljala je hrvatsku delegaciju u talijanskom gradiću Soriano nel Cimino nedaleko od Rim, kod domaćina drugog susreta europskog projekta RECup. 

Na susretu su bili i predstavnici iz Grčke, Rumunjske, Slovenije i Španjolske, a tema susreta bila je vezana uz nezaposlene građane i njihovo aktivno sudjelovanje u oblikovanju europske politike. Načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić je govorio o stanju nezaposlenosti na području svoje općine.

Istaknuo je kako se zbog brojnih novootvorenih radnih mjesta na području Brezničkog Huma tražitelji zaposlenja u novije vrijeme sve više zapošljavaju na području ove općine, pa Hum gotovo da i nema nezaposlenih. Trendovi se u novije vrijeme mijenjaju pa se mladi vraćaju a uz njih dolaze i drugi te posao pronalaze kod nas, zaključio je Hegedić i dodao kako u posljednje vrijeme sve više radnika iz tzv. trećih zemalja nalazi posao u brezničkohumskim tvrtkama u kojima trenutno radi oko 50 radnika iz Nepala.

Situacija s nezaposlenosti slična je u gotovo svim europskim zemljama i ona varira od 4 do 15 posto – zaključak je nakon održanog drugoga susreta projekta RECup. Slijedeći 3. susret sudionika projekta RECup bit će održan krajem mjeseca ožujka u Hrvatskoj, a domaćin će mu biti Općina Breznički Hum.

Komentari