'mali gastro'

Foto - Na Gospodarskoj školi Varaždin održan susret učenika srednjih ugostiteljskih škola

Objavljeno: 04.05.2022. 14:18

Prezentacijom ugostiteljskih zanimanja te kroz aktivnosti partnerskih škola, u Gospodarskoj školi Varaždin je održan tradicionalni susret učenika srednjih ugostiteljskih škola sjeverozapadne Hrvatske "Mali Gastro".

Na susretu je više od stotinjak učenika uz mentoriranje svojih nastavnika predstavilo vještine naučene na strukovnim vježbama i praktičnoj nastavi. Ova manifestacija dio je aktivnosti europskog projekta ReCeZa - Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, koji obuhvaća partnerske strukovne škole Gospodarsku školu Varaždin, Srednju školu Prelog i Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar.

Održano je nekoliko sommelijerskih, vinskih i gastronomskih radionica u sklopu kojih su brojni posjetitelji i sudionici mogli vidjeti učenike na djelu prilikom pripreme različitih koktela, izrade malih zalogaja i pripremanja slastica. Mali Gastro održan je u sklopu 7. Sajma vježbeničkih tvrtki i 5. Sajma učeničkih zadruga koji su okupili preko stotinu sudionika iz cijele Hrvatske. 

Ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasenka Kelemen rekla je kako dolazi do pojave novih trendova u sektorima ugostiteljstva i turizma koji vode ka sve većoj kvaliteti pružanja usluga, ali isto tako i poticanju razvoja poduzetništva.

- Prakticiranje poduzetništva u obrazovanju pomaže učenicima u prepoznavanju vlastitih mogućnosti i lakšem donošenju odluke za osnivanje i poslovanje u ovom trenutku vježbeničke virtualne tvrtke koja radi na principu stvarne tvrtke“, rekla je ravnateljica Kelemen, izrazivši zadovoljstvo što je Gospodarska škola Varaždin domaćin ovog sajma koji se održao na hibridan način: predstavljanjem uživo i online putem - rekla je.

Komentari