položeni vijenci

Foto - Na gradskom groblju u Varaždinu odana počast preminulima

Objavljeno: 31.10.2022. 12:29

Zadnja izmjena: 31.10.2022. 12:29

U povodu blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Varaždinu, između ostalih, izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina i PU varaždinske položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve preminule građane i branitelje, kao i na poginule te preminule antifašiste.

Tako su zajednički vijenac Grada Varaždina i Varaždinke županije položili gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenica župana Silvija Zagorec, a počast su odali i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec. Izaslanstvo PU varaždinske predvodio je načelnik Predrag Benčić, dok je Ministarstvo branitelja predstavljala Snježana Hunjet.

- Danas  smo se prisjetili i poginulih pripadnika antifašističkog pokreta kao i svih naših branitelja koji su položili svoje živote u obrani domovine. Počast odajemo i svim našim preminulim sugrađanima koji su ostavili trag u razvoju ovog grada i županije. Svima njima neka je vječna slava i hvala, a na nama koji obavljamo javne dužnosti je da radimo i djelujemo u interesu svih  građana jer su nas upravo oni koji nisu više s nama za to zadužili - rekla je Zagorec.

Gradonačelnik Bosilj također je rekao kako su se prisjetili svih preminulih sugrađana grada Varaždina, kao i preminulih antifašista iz 2. svjetskog rata te branitelja koji su zaslužni što danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.

- Poručujem sugrađanima da i dalje njeguju sjećanje na svoje najbliže, na svoje roditelje, braću i sestre, na svoju djecu jer je to jedan od načina na koji iskazujemo da smo pripadnici ljudskog roda i time iskazujemo svoj humanizam - dodao je Bosilj.

Komentari