kviz o županiji

Foto - Na interaktivan način učenici srednjih škola upoznali se s Varaždinskom županijom

Objavljeno: 06.09.2023. 13:00

Zadnja izmjena: 06.09.2023. 13:00

Učenici srednjih škola sudjelovali su danas u kvizu "Upoznaj svoju županiju" koji je organiziran povodom 30. godina od ponovne uspostave Varaždinske županije i Dana Varaždinske županije.

Na samom početku učenike su pozdravili i upoznali s poviješću, kulturom, običajima Varaždinske županije, kao s funkcioniranjem izvršne i predstavničke vlasti župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

- Željeli smo na interaktivan, njima edukativno prihvatljiv način približiti im funkcioniranje regionalne samouprave, odnosno županijskih dužnosnika, bilo predstavničkog ili izvršnog tijela. Uz kviz, za učenike smo pripremili i razgledavanje Županijske palače, kao i obilazak Centra za posjetitelje. Vjerujem da sve ono što će danas ovdje vidjeti, naučiti i doživjeti da će im biti zanimljivo i da će iz Županijske palače otići puni dojmova - rekla je Zagorec.

Profesorica psihologinja Željka Pačalat iz Prve gimnazije Varaždin, ujedno i voditeljica Vijeća učenika, pohvalila je ovakav oblik upoznavanja učenika s Varaždinskom županijom. U kvizu su sudjelovali učenici Prve gimnazije Varaždin, Druge gimnazije Varaždin, Elektrostrojarske škole, Strukovne škole Varaždin te Strojarske i prometne škole Varaždin.

Komentari