posljednji ispraćaj

FOTO: Na mjesnom groblju u Vidovcu sahranjen Zdravko Cafuk

Objavljeno: 20.10.2016. 16:43

Foto: eVaraždin

Jedan od najistaknutijih poljoprivrednika - proizvođača povrća u Općini Vidovec i Varaždinskoj županiji, Zdravko Cafuk, sahranjen je danas na mjesnom groblju u Vidovcu.

Cafuk je preminuo nakon duge i teške bolesti u 65. godini. Rođen je 1951. u Varaždinu, a po završetku škole počeo se baviti poljoprivredom na obiteljskom gospodarstvu u Domitrovcu. Kao obrtnik je u poljoprivredi djelovao od 1997., a aktivno je sudjelovao i u radu strukovnih udruga i organizacija. U Obrtničkoj komori Varaždinske županije obnašao je dužnost predsjednika Ceha poljoprivrednih obrta.

Za rad u obrtništvu dobio je najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore. Zdravko Cafuk bio je aktivni član Udruge proizvođača voća i povrća „Zeljari", Udruge orača Varaždinske županije, te jedan je od utemeljitelja Poljoprivredne zadruge „Varaždinsko povrće".

- Zemlja je najveća vrijednost koju imamo i moramo je sačuvati za djecu i unuke. Devastiramo li, ili izgubimo zemlju, izgubili smo obitelj na selu – govorio je Zdravko Cafuk.

Njegov doprinos razvoju poljoprivredne proizvodnje u Općini Vidovec i Varaždinskoj županiji iznimno je velik zbog čega mu pripadaju najveće počasti.

 

 

 

Komentari