20. izdanje

Foto - Olimpijski festival dječjih vrtića okupio više od 400 djece

Objavljeno: 12.05.2022. 18:47

Zadnja izmjena: 12.05.2022. 19:40

Varaždinski stadion Sloboda bio je domaćin 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždinske županije, manifestaciji koja je okupila više od  400 djece koji su se natjecali u mnogobrojnim sportskim disciplinama.

Natjecalo se ukupno deset ekipa iz devet vrtića s područja Varaždinske županije, a natjecanja su bila u malom nogometu, bacanju loptice i u atletici - trčanju te skoku u dalj. Olimpijski festival je otvorila Renata Skoko, županijska pročelnica koja je tom prilikom pohvalila festival kao dječji projekt koji promiče olimpijske ideale kao što su poštivanje pravila igre, uvažavanje drugih natjecatelja, timski rad te samopoštovanje.

- Ova ponosna i nasmijana lica djece koja smo vidjeli u mimohodu samo nam govore kako organizatori iz godine u godinu stvaraju jednu lijepu priču koja se osjeća i doživljava punim srcem. Čestitam organizatorima na još jednoj lijepoj i dobro odrađenoj organizaciji ove jubilarne olimpijade te sam sigurna da će djeca sa ovog stadiona otići nasmijana i vesela, svaka sa svojom medaljom, puna prekrasnih dojmova, ali i sklopljenih novih prijateljstava - rekla je Skoko.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator natjecanja, dodao je kako su djeca blago koje treba čuvati i njegovati te ih poticati na bavljenje sportom kao i pravilno ih usmjeriti u život. - Cilj Olimpijade je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta i mislim da u tome uspijevamo - rekao je.

Komentari