na predstavljanju programa

FOTO Bilić predstavio program Svete nedjelje, evo što nas očekuje...

Objavljeno: 23.08.2017. 13:36

Zadnja izmjena: 23.08.2017. 13:42

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Ludbregu održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program u sklopu manifestacije - Dani ludbreške Svete nedjelje. Između ostalog bilo je riječi i o nekim novinama vezanih za ovu manifestaciju.

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Bilić, zamjenica Renata Potočnik i Andreja Horvat, direktorica Turističke zajednice Ludbrega. Dani Svete nedjelje zasigurno je najvažniji događaj u Ludbregu, a broj posjetitelja kreće se oko 200 tisuća u danima trajanja.

- Ove godine zabilježili smo porast broja izlagača i sva mjesta su prodana što je za grad itekako dobro. Ove godine imamo 340 prodanih mjesta dok ih je prošle godine bilo 323. Pozivam sugrađane da ovih dana imaju strpljenja jer će grad biti pun posjetitelja i biti će velika gužva, ali vjerujem kako smo se godinama i naučili živjeti s tim. - rekao je gradonačelnik Bilić.

Ove će se godine po prvi puta održati i folklorni susreti u organizaciji KUD-a "Anka Ošpuh" na Trgu Svetog Trojstva, a službeni početak biti će u četvrtak kada u 19:30 sati počinje Sveta misa u atriju dvorca Batthyany.

- Osim službenog djela programa, hodočašća bolesnika i djelatnika župnih caritasa Varaždinske biskupije i brojnih župa iz čitave Hrvatske, Slovenije i Mađarske biti će i zabavni dio programa: koncert Opće opasnosti, Maje Šuput i TS Begini i to sve kod centralnog šatora, stoga smo sigurni kako će se za svakoga pronaći ponešto. - rekla je Andreja Horvat.

Ludbreška Sveta nedjelja jedno je od najvećih proštenja u Hrvatskoj koju tijekom tijekom trajanja posjeti na desetke tisuća hodočasnika i posjetitelja, a raznovrsna događanja obuhvaćaju brojne vjerske, kulturne, gospodarske i zabane programe.

 

Komentari