neka bolji pobijedi

FOTO Na parceli OPG-a Cafuk održano 12. Natjecanje orača Varaždinske županije

Objavljeno: 25.08.2017. 12:11

Zadnja izmjena: 25.08.2017. 12:46

Foto: Viktor Hranić

Danas je u organizaciji Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije održano 12. Natjecanje orača Varaždinske županije na parceli OPG-a Cafuk u Varaždinu.

Početku samog natjecanja u oranju nazočio je župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegov zamjenik Tomislav Paljak i predsjednik Udruge orača Grada Zagreba Dario Padro. Župana Čačića ovaj je događaj vratio u djetinjstvo i probudio neka davna sjećanja.

- Kao dijete dizao sam se rano ujutro i s djedom išao na polje. Djed je orao, a ja sam jahao na konju. Još sada se sjećam tog mirisa i to je nešto što ću pamtiti cijeli život. - bio je sjetan Čačić. 

Inače, Varaždinska županija podupire i financijski podržava ovakav događaj.

- Ovdje imamo izuzetnu mladu ekipu poljoprivrednika, a nadamo se da će ih biti još i više na tržištu. Što se tiče današnjih natjecatelja mogu samo reći: Neka bolji pobjedi! - rekao je Čačić.

Na održanom natjecanju sudjelovalo je 4 natjecatelja iz naše županije, a pobjednik će ići 2. rujna u Kupinečki Kraljevec na državno natjecanje gdje će se svaka županija samostalno promovirati. 

- Pošto je Kupinečki Kraljevec 15 km od Zagreba očekujemo velik broj posjetitelja, imati ćemo kočije, sudjelovati će i šest KUD-ova, biti će i tradicionalnih igara, vezova i nošnji, a sve s ciljem edukacije i da pretvorimo ovaj događaj u nešto tradicionalno.- rekao je Dario Padro, predsjednik Udruge orača Grada Zagreba.

 

 

Komentari