dan kestena

Foto - Na placu se danas podijelilo 50 kilograma pečenih kestena - evo atmosfere

Objavljeno: 16.10.2021. 10:53

Zadnja izmjena: 16.10.2021. 15:00

Foto: Dino Možek

Varaždinska tržnica je danas obilježila Dan kestena. Tim povodom posjetiteljima je besplatno podijeljeno 50 kilograma pečenih kestena, čemu su članice udruge Trnovečko srce pridružile svoje makače, štrukle i druge delicije.

Interes je bio očekivano dobar te je plac vrvio posjetiteljima. Svatko je pronašao nešto za sebe, a mnogi su i zapjevali uz odličan tamburaški sastav 'Špancir'.

Ipak najviše su pažnje izazvali radovi mališana iz dječjih vrtića iz Varaždina i okolice postavljeni po čitavoj tržnici. Interes vrtića za sudjelovanjem u ovoj već tradicionalnoj jesenskoj izložbi svake je godine sve veći, što posebno raduje direktora Gradske tržnice Predraga Ciglara koji je svim mališanima i voditeljima zahvalio i čestitao na izuzetnom trudu.

Događanja na placu rado posjećuje i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, pa tako nije propustio ni Dan kestena. Istaknuo je kako je varaždinski plac možda posljednje pravo mjesto susreta građana u centru, te pohvalio što tržnica kontinuirano nudi programe svojim posjetiteljima. Ujedno je najavio namjeru Grada Varaždina da od iduće godine dodatno podigne standard i kvalitetu prehrane u varaždinskim vrtićima.

Iz Gradske tržnice za iduću subotu, 23. listopada najavljuju humanitarnu Vrganijadu u suradnji s Rotary klubom, dok 30. listopada slijedi Festival tikvi, a potom u studenom i tradicionalni izbor najkumice. Bliže se Svi sveti, pa će se na Starom sajmištu na Banfici od 27.10. do 1.11. održavati Sajam cvijeća i svijeć

Komentari