evo detalja

Foto - Na području Grada Ivanca nastavlja se provedba popularnog projekta 'Zaželi'

Objavljeno: 05.04.2024. 08:35

Zadnja izmjena: 05.04.2024. 08:35

Na području grada Ivanca nastavlja se provedba popularnog projekta Zaželi – Zajedno za bolje sutra, koji Gradsko društvo Crvenog križa provodi u partnerskoj suradnji s Gradom Ivancem i Općinom Maruševec.

Naime, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda + u financijskom razdoblju 2021.-2027., kojim je za provedbu ovoga projekta osigurano bespovratnih 360.000 eura. Njime će se omogućiti zapošljavanje 8-ero osoba iz skupine teško zapošljivih radnika - petero od njih će pružati pomoć za 30 starijih i nemoćnih kućanstava na gradskom području Ivanca, dok će se tri osobe brinuti za 18 potrebitih kućanstava na području Općine Maruševec.

-Trajanje projekta je 36 mjeseci, od kojih se 30 odnosi na pružanje usluga krajnjim korisnicima. Veseli nas početak provedbe ovoga projekta, jer njime ćemo potrebitima uvelike olakšati svakodnevicu, a konkretna pomoć koju će dobiti u kući otklonit će potrebu njihova smještaja u institucije i omogućiti im da ostanu u svojim domovima – poručila je ravnateljica GDCK Ivanec Sanja Pajtak.

Komentari