Posjetitelji i izletnici koje već dulje vrijeme put nije nanio prema parkiralištu na Rapikovcu iznad Prigorca te dalje, prema Izletištu Jarki i izvorištima Beli zdenci i Šumi, dolaskom na ove lokalitete mogli bi se ugodno iznenaditi. 

Naime, radovi teku pa je to područje pretvoreno u veliko gradilište, a nekad zapušteni put, parkiralište i kontaktne površine već su dobili oblik moderne turističke infrastrukture. Ovi opsežni radovi financiraju se iz EU projekta, a investitor je Grad Ivanec. Njihova ukupna vrijednost je 4,14 milijuna kuna. - Radovi teku planiranim tempom i ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, očekujemo da bismo s asfaltiranjem mogli krenuti krajem lipnja - rekla je Ljubinka Sever, voditeljica Profitnog centra Colasa Hrvatska.

Na mjestu nekadašnjeg improviziranog parkirališta na Rapikovcu sagrađeno je novo, na način da je izveden čvrst nasip, podignuti su gabionski zidovi i zaštitna ograda, uređena je odvodnja, a radi se i tampon. Dio odvodnje uređen je i u naselju Prigorec, preostalo je jš tamponiranje i postavljanje kanalica. Slijedi još iskop 250 metara kolničke konstrukcije, nakon čega će se površine isplanirati, a potom slijedi asfaltiranje.

Ključne riječi: ivanec, Ivanec, prigorec, radovi, rapikovac, šumi,

Komentari

03.04.2019. 10:35h Zadnja izmjena: 03.04.2019. 10:36