općina bednja

Foto - Na području Općine Bednje krenulo uređenje potoka i kanala

Objavljeno: 08.04.2022. 18:47

Zadnja izmjena: 08.04.2022. 18:47

Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim vodama i njihovom kontinuiranom održavanju vodnih područja, na području Općine Bednja ovih je dana krenulo uređenje potoka i kanala.

Trenutno se uređuje potok Šaša od naselja Gorenec do Bednje, a kako je rekao načelnik Damir Poljak, riječ je o još jednom ulaganju Hrvatskih voda koje trenutno provode i investiciju vrijednu 15 milijuna kuna - izmuljivanje Trakošćanskog jezera.

- S obzirom da ovaj potok nije čišćen gotovo 40 godina, radi se o itekako vrijednom i važnom ulaganju zbog čega zahvaljujem Hrvatskim vodama koje kontinuirano uređuju vodne površine na području naše Općine. Ovo je izuzetno važan projekt, kako za očuvanje ekosustava, tako i za stvaranje uređenije, čišće i ljepše Bednje ugodnije za život svih naših mještana - rekao je Poljak.

Radovi na prvoj fazi uređenja ovog potoka već su u punom jeku, pa načelnik Poljak očekuje da će se provoditi planiranom dinamikom.

- Održavanje potoka i kanala je nužno kako bi se u njima očuvao biljni i životinjski svijet. Vjerujem da će Hrvatske vode, kao i dosad, i dalje voditi računa o održivosti sustava te da ćemo i dalje imati izvrsnu suradnju kako bi se i u narednim razdobljima osigurala sredstva za održavanje vodnih sustava - zaključio je.

Komentari