gradska tržnica

Foto - Na prvom ovogodišnjem Sajmu antikviteta rekordan broj izlagača iz više zemalja

Objavljeno: 30.03.2024. 10:25

Zadnja izmjena: 30.03.2024. 11:30

Foto: Boris Matijašec

Danas je održano otvorenje novoizgrađene nadstrešnice na tržnici te tom prilikom i prvi ovogodišnji Sajam antikviteta kojeg organizira Gradska tržnica u suradnji s članovima Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine.

Naime, na ovoj popularnoj sajamskoj manifestaciji predstavilo se tridesetak izlagača iz Varaždina, Osijeka, Rijeke, Zagreba te susjedne Slovenije, Mađarske i Austrije, a pješačka zona u ulici Augusta Šenoe ponovno je bila ispunjena šarenilom i starinama. 

- Gradska tržnica i ovog puta je domaćim Sajma antikviteta koji svojom tradicijom i raznolikošću upotpunjuje kulturnu ponudu Varaždina. Veselimo se rekordnom broju izlagača, ove godine ih je 30 iz Hrvatske i susjednih zemalja, čime on dobiva međunarodni karakter. Ovime pokazujemo da je Gradska tržnica mjesto susreta ne samo Varaždinaca već i ljudi iz okolnih mjesta - rekla je privremena upraviteljica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar.

'Varaždinski plac mora živjeti'

Osim vrijednih starih i antiknih predmeta poput namještaja, satova, skulptura, slika, ogledala i nakita, mogle su se vidjeti i zbirke starog i suvremenog kovanog novca te vojnih odlikovanja i medalja od povijesnog, kulturnog i umjetničkog značaja.

- Drago nam je da je ova pješačka zona nekako na naglo zaživjela. Varaždinski plac mora živjeti, a ovakvi sadržaji poput Sajma antikviteta daju poticaj našim sugrađanima da dođu, da uživaju i vide prekrasne starine, neke stvari koje su možda i zaboravljene. To je manifestacija koja zaista treba postati tradicija barem dva puta godišnje - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Danas je također otvorena i nova nadstrešnica čime je natkriveno dodatnih 36 prodajnih mjesta, a čime je natrkivenost prostora veća od 80 posto. Grad Varaždin je sufinancirao nadstrešnicu u iznosu od 50 posto, a projekt je vrijedan 93 tisuće eura.

Komentari