ptičeki se ženiju

Foto - Na ptičjim svatovima u Ivancu okupilo se stotinjak mališana, evo kako je bilo

Objavljeno: 12.02.2024. 11:10

Zadnja izmjena: 12.02.2024. 11:10

Više stotina djece i mališana iz Ivanca, ali i susjednih gradova i općina u pratnji svojih roditelja, baka i djedova u subotu se okupilo u gradskom parku na priredbi Zebice – ptičeki se ženiju, koju je 11. godinu zaredom organizirala Udruga udomitelja Nada Ivanec.

U program su se sa svojim odgojiteljicama uključila djeca iz svih vrtića - Ivančica, Bambija i Svijeta mašte. A kako je to nekad bilo, podsjetila je odgojiteljica Andreja Canjuga Šantalab iz Dječjeg vrtića Ivančice, koja je malenima ispričala legendu o ptičjim svatovima, a odrasle podsjetila na dane njihova siromašnog djetinjstva, kada su dječica bosonoga po snijegu pohrlila po koji bombončić koji su im na grančicama ostavili pernati svatovi. Pritom su im ozeble nožice, odnosno, „uhvatili“ su zebice, a otuda i naziv ove lijepe dječje priredbe.

Sve nazočne kratko je pozdravila Mladenka Ravenski, predsjednica Udruge Nada. Generalni sponzor i ove je godine bio Grad Ivanec, a organizatori su uputili zahvale svim sponzorima i građanima koji su pomogli donacijom slatkiša. Program je vodila Natalija Maček.

Komentari