podjela diploma

Foto - Na radost 200 učenika održan varaždinski Ljetni sportski višeboj

Objavljeno: 06.07.2022. 11:58

Zadnja izmjena: 06.07.2022. 11:58

Na Dravskim bazenima u Varaždinu danas su podijeljene diplome i majice sudionicima 3. Ljetnog sportskog višeboja u kojem je sudjelovalo dvjestotinjak djevojčica i dječaka, učenika varaždinskih osnovnih škola.

Diplome o sudjelovanju na višeboju djeci  su podijelili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, pročelnice gradskih upravnih odjela Vesna Haluga i Danijela Vusić te predsjednik Udruge kineziologa grada Varaždina Dubravko Banek.

- Za našu djecu, učenike trećih do sedmih razreda varaždinskih osnovnih škola, ljetni sportski višeboj bio je besplatan, a bilo je više od 200 sudionika. Jedan dio aktivnosti održavao se u sportskoj dvorani Graberje, a vodeni sportovi ovdje na Dravskim bazenima. Za kraj će svi ići na jednodnevni besplatan izlet na more u Novi Vinodolski. Mislim da je to jedan od pametnijih projekata u koji smo uložili 103 tisuća kuna iz gradskog proračuna jer su djeca budućnost ovog grada - rekao je Bosilj dodavši:

- Možda se među ovom djecom krije neka buduća Jana Koščak, mlada varaždinska atletičarka koja je upravo jučer osvojila zlatnu medalju i postala europska prvakinja u sedmoboju u kategoriji mlađih juniorki. Koristim i ovu priliku uputiti joj iskrenu čestitku na osvajanju zlatne medalje u najtežoj atletskoj disciplini.

Učenici trećeg do sedmog razreda su od 27. lipnja besplatno sudjelovali u brojnim sportskim aktivnostima koje su uključivale plivanje, odbojku na pijesku, vaterpolo, disc golf, skokove u vodu, orijentacijsko trčanje, CrossFit Kids, vodene igre, kuglanje i druge sportove. Za sve sudionike bio je organiziran i besplatan prijevoz iz prigradskih naselja do dvorane, odnosno do Dravskih bazena i šume a djeci je osigurana zdrava okrjepa, voće i energetske pločice.

Komentari