tri kralja

FOTO: Na Ravnoj gori održano tradicionalno misno slavlje povodom Sveta tri kralja

Objavljeno: 08.01.2020. 09:31

Zadnja izmjena: 08.01.2020. 09:31

Prekrasan zimski dan, vedar i prohladan, na Ravnu goru je u ponedjeljak doveo velik broj hodočasnika, planinara i drugih izletnika koji se ovdje tradicionalno okupljaju kako bi blagdan Sveta tri kralja proveli na misnom slavlju u istoimenoj kapelici, a potom i u druženju na otvorenom.

Slijedom dugogodišnje tradicije, tako su se na Ravnoj gori u ponedjeljak u blagdanskom tonu družili vjernici iz cijelog bednjanskog i lepoglavskog kraja, planinari iz Varaždina, izletnici iz pograničnih slovenskih mjesta i mnogi drugi. Nakon što su prisustvovali misnom slavlju koje je u kapeli, svi okupljeni pohrlili su do lonaca s vrućim čajem i kuhanim vinom kojim su ih počastili predstavnici Općine Bednje i Grada Lepoglave.

Vrijedni u točenju vrućih napitaka i ove su godine bili načelnik Bednje Damir Poljak sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem i dogradonačelnikom Lepoglave Hrvojem Kovačem. Pridružio im se i državni tajnik u MORHU-u general Zdravko Jakop. I ove godine za doprinos akciji treba pohvaliti vatrogasce DVD-a Bednja, koji su na sebe preuzeli zadaću kuhanja vina i čaja te se pobrinuli da ih, još vruće, prevezu na Ravnu goru kako bi njime zagrijali hodočasnike.

Inače, Općina Bednja i Grad Lepoglava izletnike koji se okupljaju na Ravnoj gori tradicionalno časte dvaput na godinu i to na blagdan Sveta tri kralja te na Uskrsni ponedjeljak, kada se u kapeli također održava misno slavlje.

Komentari