grad lepoglava

Foto - Na Ravnoj gori ponovno održana tradicija druženja na Uskrsni ponedjeljak

Objavljeno: 19.04.2022. 08:48

Zadnja izmjena: 19.04.2022. 08:48

Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, tradicija druženja na Ravnoj gori na Uskrsni ponedjeljak ove je godine ponovno zaživjela.

Brojni izletnici i hodočasnici iskoristili su slobodan i sunčan dan za uspon na najsjeverniju planinu Hrvatskog zagorja. U kapeli Sveta tri kralja održano je tradicionalno misno slavlje nakon kojeg su se svi okupljeni na Ravnoj gori mogli okrijepiti kuhanim grahom kojim su ih počastili Grad Lepoglava i Općina Bednja.

- Nakon dvogodišnje stanke dočekali smo da se ponovno možemo okupiti na Ravnoj gori, zasigurno jednoj od naših najljepših planina. Danas smo ovdje kako bi nastavili tradiciju okupljanja i druženja na Uskrsni ponedjeljak, no Ravna gora pruža toliko toga lijepoga da ne treba neka posebna prigoda da bi se došlo i uživalo u svim ljepotama koje pruža - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s načelnikom Općine Bednja Damirom Poljakom i županom Anđelkom Stričakom, okupljenima dijelio kuhani grah koji, za ovu prigodu, zajedno pripremaju Grad Lepoglava i Općina Bednja.

Komentari