Trnovec Bartolovečki

Foto - Na slavljeničkom koncertu KUD-a 'MAK' veterani nastupili s posebnom koreografijom

Objavljeno: 21.04.2024. 12:01

Zadnja izmjena: 21.04.2024. 12:06

U sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec u subotu je održan cjelovečernji koncert trnovečkog Kulturno umjetničkog društva (KUD)  'MAK' u povodu obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki i proslave 25. godišnjice rada tog KUD-a, izvijestili su iz Općine Trnovec Bartolovečki.

Osim u nastupu veterana KUD-a, koji su publiku počastili pripremljenom koreografijom pod nazivom 'Špelancija na zbelskom dolu', publika je mogla uživati i u šest koreografija iz područja cijele Hrvatske koje je izveo stariji folklorni ansambl, a nastupile su i dvije dječje sekcije, tamburaška sekcija i nezaobilazni pjevački zbor.

– Kulturno umjetničko društvo 'MAK' je čuvar tradicije i kulturnog blaga našeg Trnovca, stoga smo posebno ponosni na njihov rad, nastupe i uspjehe koje su postigli u prvih 25 godina rada. Vjerujem da će s istim žarom nastaviti stvarati i dalje, okupljajući pod svojim okriljem neke nove generacije plesača, folkloraša i svirača, a mi ćemo se potruditi da uvijek budemo ovdje kada će trebati bilo kakvu pomoć i podršku – istaknula je općinska načelnica Verica Vitković.

Komentari