grad lepoglava

Foto - Na Sportskom centru Lepoglava otvoren fitness centar na otvorenom

Objavljeno: 08.05.2023. 16:23

Zadnja izmjena: 08.05.2023. 16:57

Foto: Boris Matijašec

Na Sportskom centru Lepoglava danas je otvoren fitness na otvorenom u sklopu projekta "Outdoor fitness u sklopu sportsko rekreacijskog centra Lepoglava".

Projekt je vrijedan oko 300 tisuća kuna te je, kako je rekao gradonačelnik Marijan Škvarić, dijelom sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a pritom je podsjetio kako je Lepoglava 2014. godine postala prvim europskim gradom sporta.

- Prepoznali smo sport kao jedan sadržaj i priliku koja obuhvaća sve generacije te je ulaganje u sport jedno od najboljih ulaganja koje nam se vraća. Sport danas zadire i u zdravstvene i socijalne komponente, ali ga tretiramo i kao razvojni gospodarski segment grada. Ovo je samo dio projekata s područja sporta u koje ulažemo, primjerice, naš svaki mjesni odbor ima svoje malonogometno igralište - rekao je Škvarić.

Postavljeno je ukupno 18 sprava koje će fitness na otvoreno približiti svim generacijama, od osnovnoškolaca koji će ih koristiti u sklopu tjelesne i zdravstvene kulture, ali i sportaši iz klunova koji djeluju na području Grada. Nakon ove investicije, kako je najavio, slijedi i uređenje igrališta za djecu, nova ograda, atletske staze te uređenje samog objekta Sportskog centra, što se planira prenamijeniti u sportski kamp za mlade i osobe s invaliditetom.

Komentari