dan općine

FOTO: Na svečanoj sjednici Općine Beretinec najavljena gradnja velikog Kulturno - sportskog centra

U Beretincu se slavi dan Općine, a svečana sjednica idealna je prilika da se općinska vlast osvrne na realizirane projekte u Općini u proteklih godinu dana, ali i da se najave novi.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.09.2019. 09:00

Zadnja izmjena: 17.09.2019. 09:09

Foto: Dario Jurčević

U Beretincu se slavi dan Općine, a svečana sjednica idealna je prilika da se općinska vlast osvrne na realizirane projekte u Općini u proteklih godinu dana, ali i da se najave novi.

Načelnik Igor Kos u svom je govoru spomenuo najbitnije projekte u Općini u proteklih godinu, a između ostalih nabrojio je izgradnju autobusnog stajališta u Beretincu, izgradnja vodovoda do Poduzetničke zone Beretinec, sanaciju klizišta u naselju Ledinec Gornji, izgradnju javne rasvjete na potezu Beretinec-Črešnjevo-Ledinec-Ledinec G. Od ostalih projekata tu je poboljšanje infrastrukture na igralištu NK Beretinec, rekonstrukcija i opremanje dječjeg vrtića u Beretincu kao i izgradnja dječjeg igrališta uz vrtić. Što se pak tiče nadolazećih projekata Kos je izdvojio izradu projektno - tehničke dokumentacije za brzi Internet, projekt koji bi trebao biti završen u studenom 2019. te Wifi 4 U, projekt kojem bi se trebao osigurati besplatni Internet u svim naseljima. Najveći projekt o kojem za sad nije bilo govora, ali ga je načelnik najavio jest planirana izgradnja Kulturno - sportskog centra u Beretincu za kojeg je izrađena projektna dokumentacija. Prema najavama, ukupna investicija trebala bi se kretati oko 15 milijuna kuna, a planirani završetak je 2022. godine. 

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štormar na svečanoj sjednici rekao je kako je prema izvješćima vidljivo kako je u posljednjih godinu dana najviše ulagalo u općinu nego ikad. - Jedan od razloga su dodatna financijska sredstva koja su došla proračun Općine, a u 2018. godini ta će sredstva iduće godine biti još veća - rekao je Štromar i dodao kako su poreznom reformom gradovi i općine u Varaždinskoj županiji dobili 200 milijuna kuna više.

Župan Radimir Čačić u svojem se obraćanju također osvrnuo na poreznu reformu, rekao kako je greška dijelom ispravljena, no kako Županija nakon svega i dalje ima manje nego što bi imala da poreznih reformi nije ni bilo, a referirao se i na najnovije objavljene podatke: - Varaždinska županija u ovoj je regiji daleko najracionalnija po broju javnih službenika u odnosu na broj stanovnika, a drugi smo po redu u Hrvatskoj. Takve su i naše općine gdje se pazi na svaku kunu - poručio je Čačić.

 

 

Komentari