međimurska županija

Foto - Na svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije uručena najviša županijska priznanja

Objavljeno: 30.04.2022. 10:17

Zadnja izmjena: 31.05.2022. 14:31

Povodom 30. travnja, Dana Međimurske županije, u povijesnom okruženju Starog grada Čakovec održana je svečana sjednica Skupštine Međimurske županije na kojoj su dodijeljena najviša županijska priznanja.

Svečana sjednica prilika je da se zahvali pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama za njihov rad i doprinos boljitku naše županije. Povelja Međimurske županije uručena je prof. emer. Alojziju Jembrihu u znak priznanja i zahvalnosti za postignute izuzetne rezultate svojim prosvjetnim, znanstvenim i književnim radom, na području Međimurske županije i šire, Istvanu Tisleru u znak priznanja i zahvalnosti za izniman doprinos na brojnim projektima u interesu općina s obje strane Mure, te očuvanju baštine hrvatske manjine u Mađarskoj, Udruzi mažoretkinje Nedelišće u znak priznanja i zahvalnosti za postignute izuzetne rezultate te za razvoj i promociju mažoret plesa na području Međimurske županije i šire, Franji Flacu za dugogodišnji rad u promicanju stolnog tenisa u Međimurju, vođenje liga, te razvoj, doprinos i promociju stolnog tenisa u Međimurju i Zvonimiru Petkoviću u znak priznanja i zahvalnosti za značajan doprinos i postignute rezultate na promociji Međimurja kao vinogradarske i vinske regije.

Najviša priznanja Međimurske županije, Nagrada „Zrinski“ dodjeljuje se građanima Međimurske županije, djelatnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama građana i drugim pravnim osobama koje žive ili djeluju na području županije i to za ostvarene rezultate u prethodnoj godini ili duljem vremenskom razdoblju u različitim djelatnostima i aktivnostima. Ove godine uručeno je šest Nagrada Zrinskih, među kojima dvije Nagrade za životno djelo.

Nagrada „Zrinski“ Međimurske županije za 2021. godinu uručena je  Mateji Vranović za uspješno organiziranje rada i poslovanja te njegovanje tradicije i kulture Međimurske županije, Gimnastičkom klubu „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec za postignute istaknute rezultate u stručnom i pedagoškom djelovanju, odgoju i osposobljavanju sportaša te za izuzetne rezultate u organizaciji i razvitku sportske rekreacije i gimnastike, Županijskoj bolnici Čakovec i djelatnicima za hrabar, nesebičan i humanitaran doprinos u borbi protiv epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i Josipu Munđaru zbog dobrovoljnog darivanja krvi  te  požrtvovno i humano djelovanje.

Nagrada Zrinski Međimurske županije za životno djelo uručena je Dragici Kolenić za značajan doprinos i postignute rezultate u razvoju sestrinstva te posthumno Nadi Mance za umjetnička ostvarenja i značajne rezultate u promicanju međimurske nematerijalne kulturne baštine.

Komentari