dani općine

FOTO: Na svečanoj sjednici u Brezničkom Humu okupio se veliki broj posjetitelja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2019. 09:08

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 09:10

Foto: Dario Jurčević

Općina Breznički Hum slavi svoje dane, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se nabroje svi realizirani projekti u općini, ali i najave novi.

Kako je u svojem govoru rekao načelnik Zoran Hegedić, protekla je godina bila vrlo plodonosna što se projekata tiče. Prema njegovim riječima, samo je u vodovodnu mrežu uloženo 15 milijuna kuna, općina je sudjelovala u tri europska projekta iz programa ''Europa za građane'', a spomenuo je i uređivanje raskrižja na državnoj cesti, javnu LED rasvjetu kao i modernizaciju i asfaltiranje nerazvrstane ceste Lendava-Čerijenec (Radešić). Što se pak izdataka za stanovništvo tiče, Hegedić je rekao kako im Općina pomaže od rođenja pa do zrelih godina. - Za novorođenčad dajemo poklon bon, osnovali smo igraonicu u suradnji s privatnim partnerom, financiramo bilježnice i radne bilježnice zajedno s Općinom Breznica, a provodimo i projekt ''Zaželi'' u kojem se pomaže starijim sumještanima.

Sjednici u Brezničkom Humu prisustvovao je i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. -Proračun Općine veći je za milijun kuna, a s tim novcima se može omogućiti bolji standard za mještane. Dali smo puno novaca za komunalne projekte, kao i druge projekte, ali sve to ne ide načelniku niti meni nego mještanima - rekao je Štromar.

Ispred Varaždinske županije prisutnima se obratio i dožupan Robert Vugrin koji je rekao kako je upravo ova općina dobar primjer kako s vrlo niskim proračunom napraviti veliki broj projekata. - Ovo je općina s najmanjim brojem stanovnika i upravo njima treba posvetiti posebnu pažnju. Drago mi je također da je Općina sudjelovala na Danima Varaždinske županije i u Bučogradu te je na taj način dobila malo veću pozornost - rekao je Vugrin.

Komentari