istaknuti stručnjaci

Foto - Na Sveučilištu Sjever održan simpozij sportske medicine 'Pokaži srce'

Objavljeno: 25.05.2023. 17:51

Zadnja izmjena: 25.05.2023. 17:51

U Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta Sjever okupili su se istaknuti liječnici i stručnjaci iz područja zdravlja i sporta.

Oni su na temelju istraživanja, te vlastitih iskustava i rada s profesionalnim sportašima, donijeli nove spoznaje. Na otvaranju simpozija okupljenima obratili su se prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Damir Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždinske županije Nenad Horvatić, te zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, koja je i otvorila simpozij.

- Vrhunska skrb je ono čemu težimo. Potičemo da se znanje koje nudi Sveučilište Sjever u području fizikalne medicine implementira u rad Specijalne bolnice čiji smo osnivač. Sportska medicina razvija se upravo zahvaljujući vama koji promišljate i izmjenjujete iskustva tijekom kojih se rađaju velike ideje. Varaždinska županija pozdravlja svaki oblik suradnje znanosti i struke te od srca zahvaljujem na svim zajedničkim naporima za zdravlje sportaša – istaknula je Zagorec.

Simpozij Pokaži srce održan je u organizaciji Odjela sestrinstva Sveučilišta Sjever, Instituta za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja te Hrvatskog društva za nogometnu medicinu i poliklinike Life. Partner projekta je PSK.

Komentari