15. izdanje

Foto - Na tradicionalnom Varaždinskom sejmu predstavljeni proizvodi domaćih OPG-ova

Objavljeno: 18.05.2024. 11:52

Zadnja izmjena: 18.05.2024. 11:52

Foto: Lidija Filipović

Ulica Augusta Šenoe danas će do 13 sati biti ispunjena štandovima proizvođača domaćih proizvoda na 15. Varaždinskom sejmu - sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Posjetitelji tako imaju priliku degustirati i nabaviti raznovrsne proizvode od domaćih proizvođača. U ponudi su suhomesnate delicije, svježi poljoprivredni plodovi, razne vrste voćnih i povrtnih prerađevina, ljekovito bilje i tradicionalna domaća tjestenina. Ljubitelji gastronomije mogu uživati u izboru vrhunskih vina, aromatičnih likera, kvalitetnih craft piva i ginova, kao i u mnogim drugim gastronomskim iznenađenjima. Sajam također predstavlja širok asortiman meda i pčelinjih proizvoda.

- Na sejmu smo okupili 40-ak izlagača koji su za posjetitelje pripremili stvarno raznoliku ponudu. Pripremljen je i bogat program, imamo i humanitarnu ponudu, kao i likovnu radionicu za mališane. Većina tih proizvoda koji se ovdje predstavljaju mogu se pronaći i u svakodnevnoj ponudi na Varaždinskoj tržnici, ali tu su i proizvođači iz drugih regija - rekla je direktorica Gradske tržnice Željka Vincek Strugar.

'Nema slobodne klupice'

U sklopu sajma održava se i humanitarna podjela sekeli gulaša kojeg su pripremili učenici Gospodarske škole u Varaždinu pod vodstvom svojih mentora, a sav prihod je namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom. Uz Gradsku tržnicu, suorganizatori 15. Varaždinskog sejma su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Županijski savez poljoprivrednih udruga te Gospodarska škola Varaždin.

- Danas u Varaždinu nema slobodne klupice, Varaždin živi punim plućima. Osim iz Varaždinske županije, tu su i izlagači i Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke te Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovdje je već i prazni štand jer je gospođa prodala sve što je imala. Varaždinci su pokazali velik interes i to nas potiče da nastavimo s takvim projektima - zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari