vu varaždinu na placu

FOTO Na tržnici se već lagano sprema kotlovina - zabava samo što nije počela

Objavljeno: 16.09.2017. 11:27

Zadnja izmjena: 16.09.2017. 11:28

Foto: Viktor Hranić

Danas se na Gradskoj tržnici odigrava najveća godišnja veselica - Dan varaždinskog placa. Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo. 

Središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju. 

Kad smo mi došli na Plac, tekle su završne pripreme ekipa - rezanje povrća i svega ostalog bez čega ne može biti dobre kotlovine. Bit će tu naravno i dobre kapljice, a za zabavu bi se trebali pobrinuti legendarni Kraljevi ulice. Za najmlađe je pripremljeno besplatno oslikavanje lica. Stoga danas ne propustite prošetati tržnicom, isprobati kotlovinu naših natjecatelja i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu'.

 

 

Komentari