projekt za osmaše

Foto - Na varaždinskom placu 'Škola za 5', evo kako je bilo

Objavljeno: 05.06.2023. 08:19

Zadnja izmjena: 05.06.2023. 08:19

Učenici i profesori Gospodarske škole, Srednje škola Maruševec, Srednje škole 'Arboretum Opeka' te Prve privatne gimnazije s pravom javnosti u subotu su, uz degustacije, demonstracije i izložbe, predstavili zanimanja za koje školuju učenike

Pred mnogim je osmašima važna odluka - što upisati nakon osnovne škole? Zbog toga je na Varaždinskome placu u subotu održan događaj nazvan 'Škola za 5' koji već tradicionalno okuplja sve zainteresirane škole iz Varaždina i okolice kako bi se budućim srednjoškolcima olakšao odgovor na ovo pitanje. Uz prezentacije, degustacije i izložbe radova, na raspolaganju neodlučnim osmašima i njihovim roditeljima bili su profesori i učenici Gospodarske škole, Srednje škola Maruševec, Srednje škole 'Arboretum Opeka' te Prve privatne gimnazije s pravom javnosti, koje obrazuju djecu za neke od najtraženijih zanimanja današnjice. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Lovro Lukavečki, pružio je podršku manifestaciji koja ima izuzetan značaj za mlade u našem gradu.

- Prisjećam se vremena kada sam i sam bio osnovnoškolac i prolazio kroz prijelazno razdoblje iz osnovne škole u srednju. To životno razdoblje predstavlja ključnu prekretnicu u životu mladih jer ima značajan utjecaj na usmjeravanje njihovog budućeg životnog puta. Ovaj projekt ima cilj pružiti sveobuhvatne informacije o različitim srednjim školama. Kroz radionice i prezentacije, učenicima i roditeljima omogućuje se direktno povezivanje s predstavnicima škola radi informiranog odabira obrazovnih opcija. Ova inicijativa promiče jednakopravne uvjete za sve učenike i podržava njihovu akademsku i profesionalnu budućnost.

'Podrška mladima'

Lukavečki snažno podržava inicijativu digitalizacije u obrazovanju, ali isto tako prepoznaje važnost direktnog predstavljanja učenicima i njihovim roditeljima.

- Kroz ovakve neposredne interakcije, pruža se prilika za potpuno razumijevanje školskih programa i mogućnosti te se potiče interes i angažman kod učenika i njihovih obitelji. Ovaj projekt svjedoči iznimnoj predanosti Grada Varaždina i Gradske tržnice u pružanju podrške mladim generacijama i stvaranju poticajnog okruženja za njihov cjeloviti razvoj. Grad će nastaviti podržavati slične inicijative koje promiču kvalitetno obrazovanje i budućnost naše djece.

'Svježe perspektive'

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio je kako ovim događajem tržnica želi biti most između teorije i stvarnog života, te ponuditi posjetiteljima dodatan, društveno koristan sadržaj.

- Mnoga od predstavljenih zanimanja na placu se mogu vidjeti u praksi. Vjerujem da su osmaši i roditelji otišli s Varaždinskog placa sa svježim perspektivama, novim saznanjima i većom sigurnošću u donošenju važne odluke. Nastavit ćemo podržavati mlade ljude u njihovim obrazovnim putovanjima te pružati potrebne resurse i informacije kako bi ostvarili svoje ciljeve. Željeli smo osnažiti osmaše u donošenju odluka o svojoj budućnosti i pomoći im da shvate raznolikost i mogućnosti koje im se pružaju. Ponosan sam što smo i ove godine uspjeli ostvariti taj cilj kroz projekt 'Škola za 5' te pružiti koristan i inspirativan sadržaj mladim posjetiteljima - rekao je.

Komentari