druženje na placu

Foto - Na varaždinskome placu obilježen Dan kestena

Objavljeno: 15.10.2022. 13:15

Zadnja izmjena: 15.10.2022. 13:16

Varaždinska tržnica je danas obilježila Dan kestena. U humanitarne svrhe prodano je čak 50 kilograma pečenih kestena, a manifestaciji su se pridružile članice udruga 'Hajdina' i 'Naši cajti' s domaćim kolačima.

Interes je bio očekivano dobar te je plac vrvio posjetiteljima. Svatko je pronašao nešto za sebe, a mnogi su i zapjevali uz odličan tamburaški sastav 'Špancir'. Ipak najviše su pažnje izazvali radovi mališana iz dječjih vrtića iz Varaždina i okolice postavljeni po čitavoj tržnici.

Riječ je o radovima pristiglima na nagradni natječaj 'Plodovi jesenu vu Varaždinu na placu'. Svi su radovi kreativni i vrlo zanimljivi pa je Gradska tržnica imala izazovan zadatak prilikom ocjenjivanja. Najboljim je na kraju proglašen rad mališana iz DV Varaždin – Biškupec, dok su drugo i treće mjesto osvojili DV Panda i DV Čira – čara.

'Interes vrtića za sudjelovanjem u ovoj već tradicionalnoj jesenskoj izložbi svake je godine sve veći, što posebno raduje direktora Gradske tržnice Predraga Ciglara koji je svim mališanima i voditeljima zahvalio i čestitao na izuzetnom trudu.Događaj je posjetio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji ne propušta subotnje jutro na placu, a i sam je veliki ljubitelj pečenih kestena:

- U subotu prijepodne najfrekventnije mjesto u gradu je varaždinski plac. Ponuda domaćih OPG-ova je bogata, a i posjetitelja je mnoštvo. Tradicionalno u listopadu na placu zamirišu kesteni, a ove godine prodaja je u humanitarne svrhe, za gradsku Zakladu solidarnosti. Redovi su dugački jer kestenima je teško odoljeti - rekao je Bosilj.

Iz Gradske tržnice za iduću subotu, 22. listopada najavljuju humanitarnu Vrganijadu u suradnji s Rotary klubom, dok 29. listopada slijedi Festival tikvi, a potom u studenom i tradicionalni izbor najkumice. Bliže se Svi sveti, pa će se na Starom sajmištu na Banfici od 27.10. do 1.11. održavati Sajam cvijeća i svijeća.

Komentari