ugodno druženje

Foto - Na Vincekovo održan pohod vinskim putevima po voćanskim bregima

Objavljeno: 23.01.2023. 09:17

Zadnja izmjena: 23.01.2023. 09:17

U organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Barilček“ te pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća, na samo Vincekovo održan je pohod vinskim putevima po voćanskim pitomim bregima.

Iako se Vincekovo u tom kraju obilježava već dugi niz godina, novost ovogodišnjeg, 13. izdanja upravo je taj pohod, na kojeg se uz inicijativu Općine krenulo po prvi puta. Tako je program Voćanskog Vincekovog započeo svetom misom u crkvi Ivana Krstitelja u Gornjoj Voći, nakon koje su se brojni tamošnji vinogradari i njihovi gosti uputili na pohod vinogradima, u kojem ih nije omelo ni snježno vrijeme.

- Zahvaljujući vremenu, koje je baš onakvo kakvo tradicija nalaže da treba biti na samo Vincekovo, pohod je bio nešto izazovniji, no svejedno nas se okupio lijep broj. Naime, krenulo nas je 30-ak najhrabrijih, no obilazeći vinograde na putu su nam se ljudi pridruživali, tako da nas je na posljednjem punktu bilo već oko 50-ak - ispričala je načelnica Donje Voće, Sanja Kočet dodavši kako je posebno veseli što među sudionicima pohoda nisu bili samo mještani Donje Voće i okolnih općina, nego su neki čak došli i iz Zagreba.

Posljednji punkt ovog pohoda bila je općinska Etno kuća, gdje je za sve posjetitelje Udruga Barilček pripremila ugodnu proslavu uz bogatu gastronomsku ponudu te nastup TS „Prvi srakarski tamburaši.“

Komentari