Grad Ludbreg

Foto - Na 'Zelenoj čistki' u Ludbregu prikupljeno deset tona otpada

Objavljeno: 13.05.2024. 09:50

Zadnja izmjena: 13.05.2024. 09:52

Grad Ludbreg i ove se godine uključio u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”, a koja je ove godine provedena i u sklopu projekta "Od izvora do mora" te je ovisno o broju okupljenih volontera i količini prikupljenog otpad moguće osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje. 

Kako ističu iz Grada Ludbrega, najvažniji cilj ove akcije je masovno uključivanje građana i udruga u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode, također i podizanje razine svijesti o čistom okolišu. Čistilo se diljem ludbreškog područja, a uz predstavnike vijeća mjesnih odbora, uključile su se udruge i građani. Prikupilo se oko 10 tona otpada.

- Ponosno možemo reći da je Zelena čistka u Ludbregu već tradicija. U uređenje i čišćenje okoliša uključuju se sve generacije, a primjetno je manje otpada ostavljenog u prirodi. Zavirili smo danas u svako naselje, pomogli da priroda bude zdravija, a nama okoliš ljepši. Zahvaljujem svima koji su se uključili u ovu akciju jer upravo je čist okoliš pravo i obveza svih nas – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Komentari