općina donja voća

Foto - Načelnica Sanja Kočet sa suradnicima posjetila Općinu Csanytelek u Mađarskoj

Objavljeno: 13.05.2024. 10:39

Zadnja izmjena: 13.05.2024. 10:39

Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, zajedno sa suradnicima i predstavnicima udruga posjetila Općinu Csanytelek u Mađarskoj, na poziv načelnika Erharda Gyula.

Kako ističu iz Općine, svrha posjeta Općini Csanytelek je razmjena iskustava na raznim područjima, ali i razvoj suradnje po pitanju raznih budućih projekata. Posebno se naglasak stavio na razmjenu iskustava i projekata među udrugama civilnog društva, ali i međusobno bolje upoznavanje i razmjena ideja o zajedničkim suradnjama društava civilnog sektora s području obiju općina.

- Lokalno stanovništvo, u Csanyteleku, uz vodstvo načelnika Erharda veoma se zalaže za obnovu i zaštitu kulturne materijalne i nematerijalne baštine i njezino aktivno povezivanje s turizmom i gospodarstvom i to s posebnim veseljem i ponosom ističu. Da biste razumjeli drugoga, prije svega morate osvijestiti svoj vlastiti kulturni identitet i upravo na tom području postoje velike sličnosti u viziji za razvoj naših općina. Ovo je prilika za obogatiti se tuđim iskustvima, od njih učiti i primijeniti ih u našoj sredini – ističe načelnica Kočet.

Komentari