sastanak u cestici

Oštro protiv šlepera u njihovim općinama - načelnici od ministra traže povlačenje odluke

Nova odluka ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića izazvala je negodovanje u Petrijancu, Sračincu i Cestici..

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.03.2019. 15:07

Zadnja izmjena: 18.03.2019. 15:45

Foto: Luka Šalamun

Novom odlukom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića neke ceste oslobođene su prometovanja velikih kamiona što je svakako povoljno za ta mjesta, ali nepovoljno za Općinu Cestica, Petrijanec i Sračinec jer je promet sada preusmjeren na cestu koja prolazi tim općinama.

Kako je na današnjem sastanku istaknuo načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, u njegovoj je Općini najveći problem protočnost vozila kroz granični prijelaz Dubrava Križovljanska te je rekao kako taj granični prijelaz nije građeni za veliki kapacitet vozila, odnosno njih milijun koliko bi godišnje trebalo proći.

- Uz državnu cestu od Varaždina do Dubrave Križovljanske imamo škole i vrtiće i sva djeca su ugrožena velikim prometom koji će se sada povećati za 30 posto - rekao je Korotaj i dodao postoje dva rješenja: jedno da se pravilnik stavi izvan snage, a drugo da se i na toj dionici ograniči kretanje kamiona i šlepera.

Dragutin Kranjčec iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika rekao je kako shvaća da su građani na tim dionicama nezadovoljni, ali kako i oni moraju shvatiti da protok robe mora postojati. - Prije 15 godina bilo je rečeno da će se graditi obilaznica prema granici i od toga nije bilo ništa, pa problem ostaje i dalje - rekao je Kranjčec i dodao kako vozač na granici zasigurno ne može čekati puno radno vrijeme.

Inače, na sastanku su sudjelovali i načelnici susjednih Općina Petrijanec Željko Posavec, načelnik Sračinca Božidar Novoselec, predstavnici PU Varaždinske, kao i saborski zastupnik Milorad Batinić.

Komentari