Obilazak

FOTO: Načelnik Hranić i državna tajnica Klaić obišli etno kuću u Domitrovcu

Objavljeno: 21.09.2019. 12:27

Zadnja izmjena: 21.09.2019. 12:28

Foto: Dario Jurčević

Načelnik Bruno Hranić i državna tajnica Nikolina Klaić danas su zajedno obišli etno kuću Kitec Domitrovec, koja je izgrađena uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Načelnik Hranić istaknuo je kako mnogi na početku nisu prihvatili ideju etno kuće, no da su sada svi oduševljeni. - To je bila jedna moja vizija koju u početku nisu svi prihvatili kao nešto pozitivno. Došli smo kraju izgradnji ove etno kuće i sada su svi oduševljeni. Drago mi je da je s nama tu i državna tajnica koja nam je svojim angažmanom puno pomogla u financiranju ovog projekta. On je izrazito značajan i za kulturni i društveni život. Općina Vidovec će se i dalje fokusirati posebno na razvoj ovog kontinentalnog ruralnog turizma, imamo niz projekata koje razvijamo - rekao je načelnik te dodao kako će etno kuća biti otvorena za sve građane.

Oduševljenje etno kućom nije krila ni državna tajnica Klaić.- Čim sam došla sam načelniku i njegovim suradnicima rekla da sam apsolutno oduševljena izgledom etno kuće te da sam zadovoljna što je Ministarstvo prepoznalo ovaj projekt i sufinanciralo projekt sa više od milijun kuna. Općina je i sama uložila u projekt i vidim da se to svakako isplatilo - rekla je Klaić.

Ukupna vrijednost izgradnje etno kuće iznosila je 2,5 milijuna kuna.

Komentari