Općina Maruševec

Foto - Načelnik Klapša primio roditelje i bebe rođene u posljednjih šest mjeseci

Objavljeno: 09.10.2023. 08:16

Zadnja izmjena: 09.10.2023. 08:16

Foto: Općina Maruševec

U prostorijama Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša je sa suradnicima održao drugi ovogodišnji prijem za roditelje novorođenih beba u posljednjih šest mjeseci.

Uz prigodne čestitke roditeljima, načelnik Klapša je naglasio kako su djeca i njihova budućnost prioritet. Dodao je kako je najvažnije ulaganje u ljude te da osim u infrastrukturne projekte Općina Maruševec provodi brojne aktivnosti i povećava financijska ulaganja u djecu i mlade.

- Od prvog dana ove godine povećali smo naknade za novorođenu djecu, povećali smo subvencije ekonomske cijene vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor, povećali stipendije studentima, sufinanciramo autobusni prijevoz učenika, školu plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području Općine - rekao je načelnik Klapša.

Uz čestitke, roditelji 11-ero malih stanovnika primili su i financijsku potporu Općine Maruševec koja iznosi 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete. Od početka godine, u Općini Maruševec rođeno je 20 djece, a u posljednjih šest mjesec njih 12. 

Komentari