općina maruševec

Foto - Načelnik Klapša sa studentima potpisao ugovore o dodjeli stipendija

Objavljeno: 11.12.2023. 10:28

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 10:28

U Općini Maruševec održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija. Ove su se godine na Javni poziv Općine Maruševec javila 24 studenta koji su ostvarili pravo na stipendiju.

Riječ je o studentima logistike, ekonomike, fizioterapije, strojarstva, elektrotehnike, informatike, rudarstva, mehatronike, geodezije, farmacije, računarstva, građevinarstva, prava, ekonomije, muzičke akademije, fizike, kulture i turizma, predškolskog odgoja i obrazovanja. Prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju, načelnik Mario Klapša je istaknuo kako je zadovoljstvo što Općina Maruševec može sklopiti ugovore za čak 24 stipendije, što nije bio slučaj u zadnjih 8 godina.  

-Želja Općine Maruševec je da kroz stipendije pomogne studentima i njihovim roditeljima za vrijeme školovanja, a u konačnici je to ulaganje u mlade ljude i zbog toga smo mjesečni iznos stipendija u zadnje dvije godine povećali za 75 posto. Želim vam da uspijete u svemu što ste naumili, da završite fakultete i ono najvažnije, da se nakon stjecanja zvanja vratite u svoju općinu i da ostanete u Hrvatskoj. Čestitam vam na upisu na fakultete i na nastavku školovanja, kao i na ostvarenju prava na općinske stipendije za koje se nadam da će vama i vašim roditeljima pomoći na tom putu - rekao je načelnik.

Komentari