općina cestica

Foto - Načelnik Korotaj održao prijem za 13-ero novorođene djece i njihove roditelje

Objavljeno: 25.06.2024. 11:53

Zadnja izmjena: 25.06.2024. 11:55

U općini Cestica je od siječnja ove godine novorođeno 13-ero djece, šest djevojčica i sedam dječaka. Za njih i njihove roditelje načelnik Mirko Korotaj pripremio je prijem i darivanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 270,00 eura po novorođenom djetetu.

Kako ističu iz Općine, jednokratna novčana potpora za novorođenče predstavlja značajnu financijsku pomoć koja se isplaćuje roditeljima kako bi podržala troškove djeteta.

- Načelnik je ovim putem upoznao nazočne s aktivnostima koje Općina Cestica provodi na području brige o djeci i mladima. Kroz ulaganja u novu stambenu zgradu u Cestici, u narednom periodu pružit će se svim zainteresiranima infrastrukturno opremljeni prostor za formiranje novih stambenih jedinica, dok  je nadogradnja dječjeg vrtića u završnoj fazi. Posebno  je napomenuo  da se aktivno uređuju  dječja igrališta u  naseljima kako  bi djeca imala prostor za igru i druženje u svojem mjestu - ističu iz Općine Cestica. 

Iz Općinskog proračuna sufinancira se smještaj djece u dječjem vrtiću, a roditeljima se pomaže i kroz osnovno obrazovanje te dodjelom studentskih stipendija tijekom studija, dodaju.

Komentari