Općina Mali Bukovec

Foto - Načelnik Marković najavio nova ulaganja u DVD-ove na području Općine 

Objavljeno: 05.05.2024. 19:59

Zadnja izmjena: 05.05.2024. 20:04

Proslava Dana općine Mali Bukovec nastavljena je danas tradicionalnom misom za vatrogasce u crkvi svete Katarine u Malom Bukovcu, a uslijedila je povorka vatrogasaca povodom blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Općine Mali Bukovec, izvijestili su iz te Općine.

Vatrogasna zajednica Općine Mali Bukovec u svom sastavu ima četiri dobrovoljna vatrogasna društva, a jedno od njih, najstarije i središnje u općini je DVD Mali Bukovec, uz koje djeluju i DVD-ovi Županec, Lunjkovec i Novo Selo Podravsko. 
Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković podsjetio je da je DVD Mali Bukovec osnovan daleke 1887. godine.

- Unatrag 80-ak godina prve nedjelje koja slijedi nakon blagdana svetog Florijana tradicionalno se kod nas u Malom Bukovcu, u crkvi svete Katarine održava misa za vatrogasce iz cijele Župe Veliki Bukovec kojoj naša općina pripada, a u procesiji sudjeluje stotinjak vatrogasaca. Vatrogasci su nama u Malom Bukovcu, kao i u svim ostalim ruralnim jedinicama lokalne samouprave ovakve veličine, zapravo jedina snaga koja nas štiti od svih ugroza. Moramo ih čuvati, paziti i opremati, stoga Općina svake godine izdvaja sve više sredstava za njih – rekao je načelnik Marković. Najavio je da ove godine planiraju nabavku dvaju kombija za DVD-ove i novijeg navalnog vozila, a u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Varaždinske županije i s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom dogovorena je isporuka cisterne kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. 

Komentari