pomoć mladim obiteljima

FOTO: Načelnik Mirko Korotaj novčanim pripomoćima razveselio mališane svoje Općine

Objavljeno: 24.11.2016. 09:08

Zadnja izmjena: 24.11.2016. 09:09

Foto: Općina Cestica

U utorak je bilo veselo u Općini Cestica kada je načelnik Mirko Korotaj okupio roditelje novorođenih beba s područja svoje Općine kako bi im čestitao na malim prinovama, ali i dodijelio određeni iznos kojim će se barem malo olakšati ovi prvi dani u životima beba.

Od trinaest novorođene djece pet je djevojčica i osam dječaka, a načelnik Korotaj je ovom prilikom rekao kako Općina Cestica nastoji pomoći mladim obiteljima kod podizanja djece, a koja se očituje već od samog rođenja.

Tako se za svako novorođeno dijete roditeljima dodjeljuje po 1000 kuna, a potom se pomaže i u ostalim fazama odrastanja djece, od sufinanciranja smještaja u dječjem vrtiću koji za prvi dijete iznosi 550 kuna, za drugo 650 kuna, dok za treće iznosi 1250 kuna.

Briga Općine o obiteljima se nastavlja i kada djeca krenu u osnovnu školu, te se za one slabijeg imovinskog stanja podmiruju troškovi školske kuhinje, a od ove školske godine za svu djecu su bile osigurane radne bilježnice, mape i atlasi.

Općina Cestica nije zaboravila ni svoje studente, pa se tako od ove akademske godine dodjeljuju stipendije svim studentima druge i viših godina studija, ali i studentima prve godine slabijeg imovinskog stanja.

Komentari